ua en ru

Мінагрополітики: В Україні обсяги посівів кукурудзи в 2012 р. буде збільшено на 1,5 млн га - до 5 млн га

В Україні цього року у ході проведення весняно-польових робіт буде посіяно на 1-1,5 млн га більше кукурудзи - від 4,5 до 5 млн га. Про це на сьогоднішньому брифінгу заявив перший заступник міністра аграрної політики і продовольства Микола Безуглий, повідомляє кореспондент РБК-Україна.

"Завдяки суттєвій зміні структури посівних площ міністерство виконує завдання уряду щодо збереження площі озимих зернових. Озимі культури ми плануємо замінити ярими культурами. В першу чергу ми плануємо посіяти від 4,5 до 5 млн га кукурудзи. Нагадую, в минулому рекордному році було посіяно 3 млн 600 тис., а ми плануємо на 1 млн - 1,5 млн га посіяти більше кукурудзи", - сказав Безуглий.

Також за його словами на 600 тис. га буде збільшено обсяг посівів ярого ячменю, а також ярої пшениці, крупяних культур і на 200 тис га - посіви сої, довівши їх площі до 1 млн 350 тис. га.

Зазначимо, за результатами опитування, проведеного агентством AgriSurvey асоціації "Український клуб аграрного бізнесу", через втрату до 40% посівів озимих аграрії мають намір пересіяти близько третини площ високорентабельними соєю, кукурудзою та соняшником.