ua en ru

Мінагрополітики: Україна розраховує в найближчі 2-3 роки збільшити експорт насіння в 10 разів - до 1 млрд грн

Україна розраховує в найближчі 2-3 роки збільшити експорт насіння в 10 разів - до 1 млрд грн. Про це повідомив перший заступник міністра аграрної політики і продовольства України Микола Безуглий, президент Української Національної академії аграрних наук під час брифінгу в Кабінеті міністрів, передає прес-служба Мінагрополітики.

"Ми ставимо собі завдання збільшити експорт насіння протягом найближчих 2-3 років у 10 разів, щоб вартість експорту перевищила 1 млрд грн", - сказав він.

Безуглий додав, що в минулому році експорт насіння з України зріс у 3,5 рази і досяг 100 млн грн. Він поінформував, що вже укладено договори між українськими вченими та провідними світовими виробниками насіння про спільне виведення сортів та гібридів у Україні.

Він також поінформував, що планується до підписання договір про поширення в країнах Північної і Латинської Америки, Євросоюзу та СНД насіння і сортів озимої пшениці української селекції.

Відзначимо, раніше сьогодні повідомлялося, що Мінагрополітики знизило прогноз експорту зернових в 2012-2013 МР на 13% - до 20 млн т.