ua en ru

Мінагрополітики підписало з учасниками ринку меморандум про порозуміння щодо скасування мит на експорт зернових

Міністерство аграрної політики та продовольства разом з Аграрним союзом та Асоціацією фермерів розробили меморандум про порозуміння в питаннях податкової політики та експорту сільськогосподарської продукції. Про це заявив голова міністерства Микола Присяжнюк, передає прес-служба Мінагрополітики.
"Не пройшло жодного засідання Кабміну, щоб я не піднімав питання по скасуванню експортного мита. І така моя позиція побудована на аналітиці зовнішніх ринків і бажанню, щоб кожен фермер міг вигідно продати свій урожай. В нашого міністерства немає впливу на Міністерство фінансів, тому ми повинні спільно з вами донести до уряду, що експортні мита - це великий мінус для аграріїв", - зазначив Присяжнюк.
Він нагадав, що у Верховній Раді (ВР) вже зареєстровано законопроект щодо скасування експортних мит, запропонований парламентським комітетом з питань аграрної політики та земельних відносин.
"Але моє бачення і моя пропозиція, щоб ми паралельно зареєстрували законопроект по поверненню ПДВ на експорт зернових. Але щоб повертали не так, як було, що формувалась тіньова "закрутка" ПДВ, а щоб він повертався безпосередньо виробнику зерна", - підкреслив Присяжнюк.