ua en ru

Мінагрополітики та експортери зерна підписали меморандум про взаєморозуміння

Міністерство аграрної політики та продовольства України та експортери зерна 10 жовтня підписали меморандум про взаєморозуміння.ю Про це повідомляє прес-служба "Української зернової асоціації".
Згідно документу, "сторони погоджуються співпрацювати з питань контролю критичних обсягів експорту зерна в 2011/2012 маркетинговому році на основі декларування обсягів зернових культур, які можуть бути експортовані, та встановлення експортних обмежень, спрямованих на гарантування продовольчої безпеки".
Меморандум набирає чинності від дня підписання і діє до 1 липня 2012 р.
Сторони домовились, мінімальний обсяг держпродрезерву з пшениці і суміші пшениці та жита має скласти 1,5 млн т, обсяг експорту - 10,5 млн т. Такий же обсяг експорту очікується у 2011-2012 маркетинговому році по кукурудзі. По ячменю він становить 3,5 млн т.
Зі сторони експортерів меморандум підписали Американська Торговельна Палата в Україні, Українська зернова асоціація, Українська аграрна конфедерація, Європейська Бізнес Асоціація, Асоціація фермерів та приватних землевласників України, Аграрний союз України.