ua en ru

Мінагрополітики допускає участь приватних інвесторів у перепрофілюванні спиртових заводів

Міністерство аграрної політики України (Мінагрополітики) допускає участь приватних інвесторів у перепрофілюванні спиртових заводів. Про це РБК-Україна розповів заступник міністра аграрної політики і продовольства України Олександр Сень на міжнародному форумі з питань біоенергетики "Використання потенціалу відходів сільськогосподарського виробництва, як джерела відновлюваної енергії в Україні", передає кореспондент РБК-Україна.

"Це нормально, коли в певні бізнесові проекти вкладаються приватні ініціативи. Щодо необхідності напрямку перепрофілювання спиртових заводів, то це те, що їхня традиційна продукція не є витребуваною в більшій масі. Тому необхідний пошук. Відносно фінансування цього напрямку, звичайно, найбільш ефективним було б вкладення інвестицій. Програма державна передбачає надання можливості пошуку напрямків щодо перепрофілювання державних спиртових заводів. Ми шукаємо шляхи перепрофілювання саме державних спиртових заводів щодо напрямків їх виробництва. Спиртова галузь, вона працює на держрозрахунку, вона має свої можливості. Це державні підприємства, щодо яких шукається, як можна направити їх на виробництво іншої продукції. Державна програма - це не обов'язково саме державні кошти і це абсолютно неправильно буде, якщо думати, що це тільки державні кошти", - пояснив Сень.

Читайте також: Держпрограма активізації економіки адаптує українські реалії до вимог ЄС щодо наявності 7% біоетанолу в бензині