ua en ru

Міліція затримала в центрі Києва трьох озброєних чоловіків

Міліція затримала на вулиці Прорізній у Києві трьох чоловіків з вогнепальною зброєю, метою приїзду в столицю яких було вчинення тяжких злочинів.

Міліція затримала на вулиці Прорізній у Києві трьох чоловіків з вогнепальною зброєю, метою приїзду в столицю яких було вчинення тяжких злочинів. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГУ МВС України в Києві.

"Заходи щодо затримання проводилися в центрі Києва серед білого дня. Злочинці намагалися втекти від працівників міліції і чинили опір", - йдеться в повідомленні.

Як відзначається, під час затримання ніхто не постраждав.

"До складу групи входило троє громадян України, 20-ти, 27-ми та 50-ти років, жителі Волинської та Чернігівської областей. Двоє з них неодноразово притягувалися до кримінальної відповідальності за скоєння тяжких злочинів. Найстарший з групи підозрюваних, 50-річний волинянин, останній раз звільнився з місць позбавлення волі у 2012 році; був засуджений до 12 років ув'язнення за збут наркотичних речовин у складі організованої злочинної групи. Половину свого життя чоловік провів за ґратами", - повідомили в міліції.

Під час обшуку у чоловіка вилучили вогнепальну зброю і боєприпаси до нього.

Слідчим відділом Шевченківського РУ ГУМВС у місті Києві відкрито кримінальне провадження за статтею 263 Кримінального кодексу України "Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими речовинами".

Зараз вирішується питання про обрання стосовно затриманих запобіжного заходу.

За даний злочин чоловікам загрожує до 5 років позбавлення волі.

Триває досудове розслідування.

Нагадаємо, 5 жовтня міліція затримала в центрі Києва двох чоловіків за підозрою у викраденні людини.