ua en ru

Міліція затримала Лозінського

Міліція затримала колишнього народного депутата від фракції "Блок Юлії Тимошенко" Віктора Лозінського. Про це у своєму Facebook написав міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Міліція затримала колишнього народного депутата від фракції "Блок Юлії Тимошенко" Віктора Лозінського. Про це у своєму Facebook написав міністр внутрішніх справ Арсен Аваков (на фото).

"Доброго ранку. Спеціальна група карного розшуку МВС України затримала кілька хвилин тому Віктора Лозінського", - написав Аваков.

Нагадаємо, 11 червня стало відомо, що колишній народний депутат України Віктор Лозінський за рішенням Бориспільського міськрайонного суду достроково звільнений з в'язниці за станом здоров'я.

За словами голови Державної пенітенціарної служби України Сергія Старенького, в основу рішення суду лягли висновки лікарів та експертів, яких залучив до справи суддя. При цьому, як він наголошує, висновки медичної комісії самої пенітенціарної служби, які надавалися суду раніше, не містили в собі дані, які давали б можливість суду звільнити Лозінського від відбування покарання.

20 квітня 2011 р. Дніпровський райсуд Києва засудив Лозінського до 15 років позбавлення волі за вбивство громадянина Валерія Олійника в мисливських угіддях у Голованівському районі Кіровоградської області 16 червня 2009 р.

Прокуратура Київської області внесла апеляційну скаргу на рішення Бориспільського міськрайонного суду про звільнення від подальшого відбування покарання Лозінського.

Прокуратура вважає рішення суду незаконним у зв'язку з тим, що в суді не було доведено, що захворювання, вказані в медичній документації щодо засудженого, становлять загрозу його життю та унеможливлюють подальше перебування в місцях позбавлення волі.

Крім того, прокуратура вважає, що виправний заклад незаконно випустив засудженого, оскільки державним обвинуваченням у встановлені законом терміни внесено апеляцію, а ухвала суду не вступила в силу.

За вказаним фактом прокуратура області відкрила кримінальне провадження щодо посадових осіб Бориспільської виправної колонії №119 за ч.1 ст.367 Кримінального кодексу України (службова недбалість).

Раніше прем'єр-міністр Арсеній Яценюк зажадав викликати до Верховної Ради в.о. генпрокурора Олега Махніцького для пояснень щодо звільнення колишнього народного депутата від фракції "Блок Юлії Тимошенко" Віктора Лозінського.