ua en ru

Міліція затримала двох журналістів "Радіо Свобода" за порушення громадського порядку

Міліція затримала двох журналістів "Радіо Свобода" за активну участь у порушенні громадського порядку.

Міліція затримала двох журналістів "Радіо Свобода" за активну участь у порушенні громадського порядку. Про це РБК-Україна заявили в прес-службі ГУ МВС України в Києві.

"Вони разом із учасниками мітингу затримані за активні дії щодо порушення громадського порядку. Затримано п'ять чоловік, серед них, як виявилося двоє представників ЗМІ. Зараз правоохоронці з'ясовують обставини. Затримані знаходяться у відділку міліції", - заявили в прес-службі.

У відомстві повідомили, що на журналістах під час затримання не було жодних розпізнавальних знаків ЗМІ, зокрема ні жилетів із написами "Преса", ні беджів. Також під час затримання журналісти, як зазначили в прес-службі, не називалися представниками ЗМІ.

"Правоохоронні органи не розділяють правопорушників ні за політичними поглядами, ні за професією, та затримують тих, хто вдається до активних протиправних дій", - йдеться в повідомленні МВС.

Міліція продовжує встановлювати та затримувати активних учасників масових заворушень у Києві. Уже затримано більше 20 осіб, 9 із них - процесуально у рамках кримінального провадження, відкритого за ст.294 КК України - масові заворушення.

"Наразі працівники міліції встановлюють осіб та роль кожного у вчиненні масових заворушень, які відбулися вчора центральній частині Києва. Тривають слідчі дії", - йдеться в повідомленні.