ua en ru

Міліція порушила справу проти президента Луганського університету ім. Шевченка за співпрацю з ЛНР

Прокуратура Луганської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому щодо так званого "президента" Луганського національного університету імені Тараса Шевченка.

Прокуратура Луганської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому щодо так званого "президента" Луганського національного університету імені Тараса Шевченка. Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури Луганської області.

"Встановлено, що у вересні поточного року, з метою сприяння терористичної організації "Луганська народна республіка", вказана особа погодилася на призначення його так званим "президентом" зазначеного навчального закладу. Про своє призначення він оголосив на зборах викладачів університету", - повідомили в прокуратурі.

Відомості про зазначене кримінальне правопорушення внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 258-3 КК України (створення терористичної групи чи терористичної організації).

Досудове розслідування у зазначеному кримінальному провадженні триває.

Нагадаємо, 16 вересня в Луганську бойовики самопроголошеної "Луганської народної республіки" остаточно захопили приміщення Луганського національного університету, призначають своїх ставлеників на посади, викрадають викладачів.