ua en ru

Міліція провела обшуки у помешканнях керівників луганської опозиції, -"Батьківщина"

У Луганській області сьогодні зранку, 3 жовтня 2013 р., міліція провела два обшуки у помешканнях керівників місцевих організацій партії "Батьківщина". Про це повідомляється у заяві партії.

"Зранку міліція увірвалася до помешкання голови Луганської міської організації "Батьківщини" Олександра Калініна, почала перекидати особисті речі, шукаючи начебто докази незаконної діяльності опозиціонера. Як вдалося з'ясувати, обшук проводили співробітники обласного слідчого управління МВС, проводили його на очах дитини, шкільний портфель якої також було ретельно доглянуто", - повідомляють у "Батьківщині".

Як зазначається у заяві, "не знайшовши жодних доказів, міліціонери забралися, а вже через півгодини надійшов дзвінок від члена Артемівського районного бюро партії Миколи Нечая про те, що у нього теж щойно відбувся обшук з таким самим результатом".

У "Батьківщині" розглядають такі дії влади як помсту і залякування опозиціонера, відомого своєю активною позицією. Партія вимагає від керівництва силових органів негайно припинити незаконний тиск на представників опозиції із залученням співробітників міліції.