ua en ru

Міліція оперативно втрутилася в ситуацію під час нападу на журналістів 18 травня, - ПР

Народний депутат з фракції Партії Регіонів Олена Бондаренко зазначає, що міліція відразу ж після нападу на журналістку Ольгу Сніцарчук нейтралізувала нападаючих молодих людей. Про це вона сказала під час прямого ефіру в програмі "Свобода слова" на телеканалі ICTV.

"Я хочу зараз заявити з усією відповідальністю - у мене є дані найсвіжіші про те, що людина, яка нападала на журналістку, затримана і опитується. У мене питання. Сьогодні ось питали в одному з видань, чому не діяла міліція. Хлопці, шкода, що у вас немає відео, воно у мене є, на якому посекундно видно, як відреагувала міліція. Я не хочу бути їх адвокатом, вони розповідять про себе. Але ми сьогодні півдня зі своїми колегами присвятили тому, щоб всі можливі відео- і фотоматеріали, які були викладені в мережі, подивитися посекундно. Міліція розтягнула цю групу молодчиків і відштовхнула від журналістки рівно на сьому секунду", - сказала вона.

Олена Бондаренко назвала невиправданою критику на адресу правоохоронних органів, які захищають правопорядок у ході політичних акцій. "У мене питання до панів, які звинувачують владу, міліцію, всіх, кого завгодно. Коли міліція не діє - це погано, коли вона втручається - теж погано. Давайте якось, напевно, визначимося, як повинна міліція реагувати, в даному випадку в умовах акції масового протесту", - підкреслила нардеп.

На її думку, головними призвідниками заворушень на політичних акціях є представники "Свободи". "Чому, скажіть, будь ласка, там, де "Свобода", там бійки? Чому там, де "Свобода", там постійне насильство? Чому там кров і чому там жорстке неприйняття чужої точки зору?", - заначила Бондаренко.

Нагадаємо, що 18 травня мітинги опозиції і Партії регіонів в центрі Києва супроводжувалися зіткненнями і провокаціями.

Читайте також: Винний у побитті журналістів 18 травня на мітингу в Києві затриманий, - ПР