ua en ru

Міліція не буде вживати жодних дій щодо наметового містечка під Печерським райсудом Києва 27 жовтня, - МВС

Міліція не буде вживати жодних дій щодо наметового містечка під Печерським районним судом Києва 27 жовтня, коли заборонена будь-яка політична агітація. Про це на брифінгу заявив заступник міністра внутрішніх справ Віктор Ратушняк, передає кореспондент РБК-Україна.

"Відносно наметового містечка міліція вживати заходів не буде і не має право. Якщо хтось там щось і буде робити, то це можуть робити лише комунальні та виконавчі служби", - завив Ратушняк.

За його словами, працівники міліції будуть лише забезпечувати громадський порядок підчас того, як комунальні служби будуть знімати агітаційні матеріали, там, де їх ще не демонтували власники.

Нагадаємо, парламентські вибори пройдуть в Україні 28 жовтня 2012 р. Вперше з 2002 р. вони будуть проведені за змішаною системою - 225 депутатів оберуть за партійними списками і стільки ж за мажоритарною системою в одномандатних округах. Участь у виборах братимуть тільки політичні партії - участь блоків, що складаються з партій, не передбачена. Офіційна виборча кампанія почалася 30 липня 2012 р. У боротьбі за депутатські крісла беруть участь більше 5 тис. кандидатів. Для проходження до Верховної Ради партії повинні подолати 5% бар'єр.

Читайте також: Виборча кампанія обійдеться учасникам перегонів у 20 млрд грн