ua en ru

Міліція вилучила за лютий-березень в українців 3 тис. одиниць зброї та понад 30 тис. боєприпасів

Міліція за лютий-березень у населення в добровільному і примусовому порядку вилучила понад 3 тис. одиниць зброї, більше 30 тис. боєприпасів, а також затримала 98 громадян, у тому числі чотирьох громадян Росії.

Міліція за лютий-березень у населення в добровільному і примусовому порядку вилучила понад 3 тис. одиниць зброї, більше 30 тис. боєприпасів, а також затримала 98 громадян, у тому числі чотирьох громадян Росії. Про це на прес-конференції повідомив заступник Міністра внутрішніх справ генерал-лейтенант Сергій Яровий, передає кореспондент РБК-Україна.

"На сьогоднішній день в рамках заходів щодо стабілізації оперативної обстановки в країні добровільно здано 1 498 вогнепальної зброї. І ще 907 спецзасобів. Загальна кількість: 2405 одиниць зброї. Також здано понад 30 тис. боєприпасів. Крім того, в ході спільних оперативних дій було вилучено 220 одиниць зброї. На сьогоднішній день відкрито 2188 кримінальні провадження, в ході цих справ вилучено 495 одиниць зброї. Всього за лютий-березень добровільно здано та вилучено 3150 одиниць різних видів вогнепальної зброї. І близько 30 тис. боєприпасів", - розповів Яровий.

Він також додав, що в областях з метою виявлення і локалізації збройних людей був введений план "Сирена". В рамках цієї операції було вилучено 21 одиницю вогнепальної зброї, 22 одиниці спецзасобів, понад півкілограма вибухівки та близько 500 патронів. За цими фактами було порушено 28 кримінальних проваджень. Дев'ять чоловік було арештовано судом, 57 осіб притягнуто до адміністративної відповідальності. "В ході проведення оперативних дій було затримано та доставлено до ділянки 98 людей, 4 з них - громадяни РФ", - повідомив Яровий.