ua en ru

Міклош назвав умови для згоди очолити Мінфін України

Міклош назвав умови для згоди очолити Мінфін України Фото: Іван Міклош не готовий втрачати громадянство Словаччини

Претендент на пост глави Мінфіну також назвав основні пріоритети у роботі відомства

Екс-міністр фінансів Словаччини Іван Міклош готовий очолити Мінфін України за умови прийняття його програми та можливості працювати без втрати словацького громадянства. Про це Міклош повідомив у програмі "Вечірній прайм" на "112 Україна".

Міклош наголосив, що отримав пропозицію очолити український Мінфін від чинного міністра Наталії Яресько та від спікера Верховної Ради Володимира Гройсмана.


"Мова йде про посади віце-прем'єра та міністра фінансів. Мої умови, насамперед, програмні. Ця програма і команда мають отримати підтримку в парламенті. І друга умова – моє громадянство", - зазначив Міклош.

Він також додав, що за законами Словаччини при отриманні громадянства іншої країни, словацьке громадянство автоматично втрачається. Міклош підкреслив, що хотів би бачити в оновленому уряді Яресько, а головними пріоритетами Мінфіну вважає продовження консолідації публічності фінансів, реформу фіскальної та митної служби, податкову реформу, фіскальну децентралізацію, консолідацію банківського сектора.

Нагадаємо, Раді пропонують ввести тимчасову практику призначення на пост глави Мінфіну виключно іноземців.