ua en ru

Міхалков отримає 700 млн руб. від держави на мережу "Їмо вдома!", - джерело

Міхалков отримає 700 млн руб. від держави на мережу "Їмо вдома!", - джерело Микита Міхалков

Уряд підтримав проект мережі кафе "Їмо вдома!" Микити Михалкова та Андрія Кончаловського, на який вони попросили у держави майже 1 млрд руб. Про це повідомляє РБК з посиланням на урядових чиновників.

Згідно тексту листа Президенту Володимиру Путіну, підписаного "народним артистом Росії Андрієм Кончаловським і народним артистом Росії Микитою Михалковим" (РБК ознайомився з текстом листа), планується побудувати дві фабрики-кухні, 41 кафе та 91 точку продажу готової продукції. Термін окупності вкладення - 4,8 року. Передбачувані інвестиції в проект - 971,8 млн руб.

Прес-секретар голови уряду РФ Алія Самігулліна повідомила, що згідно з дорученням Президента віце-прем'єр провів нараду, присвячену проекту "Їмо вдома!".

На нараді було прийнято рішення про те, що фінансування проекту пройде по програмі підтримки малого та середнього підприємництва за схемою 30 на 70: 30% початкової вартості проекту повинен буде знайти інвестор, 70% (680,3 млн руб.) профінансує банк під гарантії Агентства кредитних гарантій (АКГ). На нараді у Аркадія Дворковича обговорювалося, що банком-кредитором може виявитися Сбербанк.

Зазначимо, раніше повідомлялося, що дана мережа повинна стати альтернативою західним фастфуду в Росії.