ua en ru

Міхалков вирішив створити конкурента McDonald`s в Росії

Міхалков вирішив створити конкурента McDonald`s в Росії Обличчям проекту стане кулінар Юлія Висоцька

Російські кінорежисери Нікіта Міхалков і Андрій Кончаловський направили Президенту Росії Володимиру Путіну лист, в якому просять надати сприяння у створенні національної мережі громадського харчування - кафе-кулінарії під брендом "Їмо вдома!", передає "Комерсант" з посиланням на текст листа від 16 березня, опинився в розпорядженні видання.

"Мета даного проекту - сприяти імпортозаміщенню та створення альтернативи західним мереж фаст-фуду", - йдеться в листі.

Інвестиції на запуск проекту режисери оцінили в 971,8 млн руб., окупити ці витрати вони розраховують за 5 років.

Бренд "Їмо вдома!" належить дружині Кончаловського - актриси і телеведучої Юлії Висоцької, яку пропонується зробити обличчям нової мережі. Кулінарії "Їмо вдома!" пропонується створити у форматі невеликих магазинів, суміщених з кафе. При цьому приготування страв буде відбуватися на регіональних фабриках-кухнях, а меню на 30-40% буде складатися з регіональних продуктів.

Автори ініціативи вважають, що фабрики-кухні будуть забезпечувати харчуванням соціальні установи, у тому числі дитячі будинки та інтернати. Пілотні проекти вони пропонують реалізувати в Московській і Калузькій областях.

За даними видання, 24 березня Путін доручив віце-прем'єру Аркадію Дворковичу "розглянути і підтримати в контексті вирішення завдань імпортозаміщення", опрацювавши проект з регіонами.

У прес-службі московського офісу McDonald`s виданню заявили, що не бояться появи конкурента.

"У ринку харчування в Росії великий потенціал для розвитку", - цитує видання свого співрозмовника.

Нагадаємо, режисер Міхалков збирається відвідати Луганськ.