ua en ru

МЗС: Вагомих нештатних подій на закордонних виборчих дільницях не зафіксовано.

Протягом проведення голосування вагомих нештатних подій на виборчих дільницях не зафіксовано. Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ України.

За інформацією українського зовнішньополітичного відомства, ситуацію в Неаполі (Італія), де кількість включених до списку виборців перевищила кількість наявних бюлетенів, вдалося вирішити оперативною доставкою їх додаткової кількості.

Єдиний випадок - у Римі, де у зв'язку з недостатньою кількістю бюлетенів на виборчій дільниці, що закінчилися о 17:00 за місцевим часом, склалася ситуація, коли біля 60 наших співвітчизників не змогли висловити своє волевиявлення.

За поясненнями дільничної виборчої комісії, така ситуація склалася тому, що громадяни України звернулись з заявами щодо їх включення до списку виборців в день голосування. Виборча комісія закордонної виборчої дільниці №34 одразу ж розпочала прийом відповідних заяв від громадян України щодо включення їх до списків виборців. У зв'язку з цим міністр закордонних справ України Петро Порошенко доручив послу України в Італії провести зустріч з українською громадою, принести вибачення та роз'яснити ситуацію що склалася.

Всі громадяни, які не змогли одержати бюлетені для голосування, будуть внесені до Державного реєстру виборців для їх участі у другому турі виборів Президента України.