ua en ru

МЗС: Затриманих громадян України у результаті акцій протесту в РФ немає

Затриманих громадян України у результаті акцій протесту в РФ немає. Про це під час брифінгу повідомив прес-секретар МЗС Олександр Дикусаров, передає кореспондент РБК-Україна.
"Ми перевіряємо інформацію і поки що інформації щодо затриманих до Посольства України у РФ не надходило. Але ми уважно слідкуємо за тими подіями, які відбуваються у Росії", - сказав Дикусаров.

Нагадаємо, вчора, 5 грудня, представники Головного управління МВС по Москві повідомили, що в центрі Москви станом на 20:30 за київським часом затримано більше 300 учасників акції протесту, які виражали незадоволеність підсумками виборів до Держдуми.

Зазначимо, за результатами обробки 96% протоколів виборчих комісій в РФ на виборах в Державну думу "Єдина Росія" набрала 49,54% голосів виборців, за КПРФ проголосували 19,16% прийшли на вибори, "Справедлива Росія" набрала 13,22% , ЛДПР - 11,66%. Ці партії проходять до Держдуми. Як зазначала Центральна виборча комісії РФ, за попередніми даними, "Єдина Росія" може отримати в Держдумі 238 депутатських мандатів, КПРФ - 92, "Справедлива Росія" - 64 і ЛДПР - 56 місць.