ua en ru

МЗС висловлює протест через незаконне переміщення 6 українців з Криму до Росії

МЗС висловлює протест через незаконне переміщення 6 українців з Криму до Росії Фото: Міністерство закордонних справ (РБК-Україна)

МЗС вимагає від РФ припинити практику незаконних переміщень українських громадян

Міністерство закордонних справ України висловлює протест через незаконне переміщення 6 українців з анексованого Криму на територію Російської Федерації. Про це йдеться у повідомленні прес-служби МЗС.

"Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест у зв’язку з незаконним переміщенням до Російської Федерації громадян України Мусліма Алієва, Еміра-Усеїна Куку, Вадима Сірука, Енвера Бекірова, Рефата Алімова, Арсена Джеппарова, затриманих на території тимчасово окупованої Автономної Республіки Крим за сфабрикованими обвинуваченнями у терористичній діяльності", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, відповідно до міжнародного гуманітарного права державі-окупанту забороняється здійснювати примусове переміщення громадян окупованої держави на територію держави-окупанта.

Так, МЗС вимагає від РФ припинити практику незаконних переміщень українських громадян з Криму до Російської Федерації та негайно повернути їх на територію України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що МЗС посилить міжнародний тиск на Росію у зв'язку з арештом українського активіста Володимира Балуха.