ua en ru

МЗС посилить міжнародний тиск на Росію у зв'язку з арештом українського активіста Балуха

МЗС посилить міжнародний тиск на Росію у зв'язку з арештом українського активіста Балуха Фото: Володимир Балух (crimeahrg.org)

Сьогодні "суд" Криму засудив українського активіста Балуха до майже 4 років у колонії-поселенні

Міністерство закордонних справ України посилить міжнародний тиск на Росію у зв'язку з арештом українського активіста Володимира Балуха, якого "прокуратура" Криму звинувачує в зберіганні боєприпасів, до трьох років і семи місяців колонії-поселення і штрафу в розмірі 10 тисяч рублів. Про це повідомляє прес-секретар МЗС Мар'яна Беца в Twitter.

"Сфабриковане рішення незаконних судів. Висловлюємо протест. Будемо посилювати міжнародний тиск на РФ по звільненню В. Балуха", - написала вона.

Нагадаємо, підконтрольний Росії Роздольненський районний суд сьогодні, 16 січня, засудив українського активіста Володимира Балуха, обвинуваченого в зберіганні боєприпасів, до трьох років і семи місяців колонії-поселення і штрафу в розмірі 10 тисяч рублів (близько 4,6 тис. гривень).

Як відомо, ФСБ Росії затримала Балуха 8 грудня 2016 року. Співробітники ФСБ стверджували, що знайшли на горищі будинку Балуха, 90 патронів і кілька тротилових шашок.

У серпні 2017 року "суд" виніс вирок Балуху - три роки і сім місяців колонії загального режиму, а також штраф у розмірі десяти тисяч рублів. Проте в ході розгляду апеляційної скарги вирок Балуху скасували, а справу відправили на повторний розгляд. 1 грудня "суд змінив запобіжний захід українському активісту на домашній арешт протягом двох місяців.