ua en ru

МЗС Угорщини засудив заяви ультраправих про територіальні претензії на Закарпаття

Міністерство закордонних справ Угорщини засудило заяви окремих партій і рухів, які ставлять під сумнів територіальну цілісність і суверенітет інших країн, а також не враховують інтереси закарпатських угорців у цих країнах.

Міністерство закордонних справ Угорщини засудило заяви окремих партій і рухів, які ставлять під сумнів територіальну цілісність і суверенітет інших країн, а також не враховують інтереси закарпатських угорців у цих країнах. Про це йдеться в заяві МЗС Угорщини, поширеній його прес-службою.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 27 березня перед будівлею МЗС Угорщини зібралося від 200 до 300 чоловік, які тримали плакати з вимогами "Самовизначення Закарпаттю!" та "Угорщина вимагає повернення Закарпаття!". Демонстрацію провели з ініціативи депутата парламенту від партії "Йоббік" Тамаша Гауді-Надя.

"МЗС Угорщини рішуче дистанціюється від змісту петиції, яка аж ніяк не допомагає, а, навпаки, ставить під загрозу майбутнє як закарпатських угорців Закарпаття, так і всього регіону. Угорщина неодноразово заявляла про свою незмінну підтримку територіальної цілісності і суверенітету України і не вважає "потьомкінський референдум" законним актом права народу на самовизначення, не визнає його результатів і легітимності приєднання Криму до Росії", - наголошується в повідомленні.

"У той же час, Угорщина послідовно проводить політику підтримки забезпечення прав закарпатських угорців, особливо в сфері освіти та використання рідної мови - як у двосторонньому форматі, так і на міжнародних форумах, - йдеться в заяві МЗС Угорщини.