ua en ru

МЗС Великобританії закликав звільнити Тимошенко та інших політв'язнів

Великобританія закликала звільнити Юлію Тимошенко та інших політв'язнів в Україні. Про це сьогодні, 1 листопада, заявив заступник міністра закордонних справ Великої Британії Джеремі Браун під час дебатів щодо відносин Великобританії з Україною в Палаті Громад британського парламенту, повідомляє прес-служба британського парламенту.
"Для того, щоб ми разом з нашими партнерами по ЄС і надалі підтримували європейські прагнення України, ми закликаємо звільнити Юлію Тимошенко та інших затриманих за політичними мотивами та надати їм повноцінне право брати участь в політичному житті, включаючи наступні парламентські вибори", - заявив Джеремі Браун.

За його словами, протягом останніх 18 місяців в Україні відбувається згортання демократії, яке включає знищення свободи преси та незалежних судів, зникнення розподілу між трьома гілками влади в Україні (виконавчою, законодавчою та судовою), політично вмотивовані справи проти Юлії Тимошенко та членів її колишнього уряду і наголосив, що Велика Британія підтримує європейську інтеграцію України, "але демократичні цінності не є предметом для обговорення".

Член Палати Громад Хелен Гудман, яка ініціювала дебати, також підкреслила, що за кордоном та всередині України переслідування та вирок Юлії Тимошенко розглядають лише як "намагання чинної української влади звести політичні рахунки та усунути її з політичної арени".
Нагадаємо, Печерський районний суд Києва визнав екс-прем'єра України, лідера партії "Батьківщина" Юлію Тимошенко винною у перевищенні повноважень під час підписання газових контрактів з РФ і засудив до 7 років позбавлення волі.