ua en ru

МЗС Великобританії назвав безпідставними звинувачення британських розвідслужб в незаконному зборі даних

Звинувачення британських розвідслужб в незаконному зборі даних про громадян країни з використанням секретної американської технології PRISM "безпідставні". Таку заяву зробив сьогодні міністр закордонних справ Великобританії Вільям Хейг в ході виступу перед парламентом, передає Sky News.

Йдеться про звинувачення на адресу Центру урядового зв'язку Великобританії (GCHQ), імовірно володіє доступом до PRISM з 2010 р. За словами Хейга, "будь-які дані, про громадян Сполученого Королівства, отримані з США, відповідають британським законодавством".

Нагадаємо, раніше цього місяця в американській пресі були опубліковані журналістські розслідування, в яких йшла мова про те, що разведсообщество США може отримати доступ до серверів провідних комп'ютерних та інтернет-компаній, включаючи Google, Facebook, Apple, Yahoo. Джерелом витоку даних про стеження спецслужб США за користувачами інтернету виявився 29-річний Едвард Сноуден, останні 4 роки був технічним співробітником Агентства національної безпеки, який працював із зовнішніми підрядниками, зокрема з Booz Allen і Dell.

Читайте також: Спецслужби США стежать за іноземцями через Інтернет