ua en ru

МЗС України висловив невдоволення різкою реакцією РФ на події у Львові 9 травня 2011 р

Міністерство закордонних справ України висловило невдоволення різкою реакцією РФ на події у Львові 9 травня 2011 р. "На жаль, реакція російської сторони на львівські події показує, що інструменти з арсеналу антиукраїнських кампаній минулого не були викинуті на смітник історії. Переконані, що Росія і Україна продемонструють усьому світові зразок толерантності та взаємоповаги в таких питаннях, як історична пам'ять і державна ідентичність", - заявив на брифінгу глава департаменту інформаційної політики МЗС України Олександр Дікусаров, повідомляє прес-служба українського зовнішньополітичного відомства.

"Прикро, що в обох країнах є політики, які ще в попередні роки звикли заробляти політичний капітал на провокуванні напруженості в двосторонніх відносинах. Останнім часом Україна зробила дуже багато для того, щоб такі "діячі" залишилися без роботи. Наш спільний обов'язок зараз не дозволити їм знову вийти в центр політичної арени", - додав він.

О.Дікусаров підкреслив готовність України спільно з Росією боротися з проявами ксенофобії та екстремізму. Він також засудив відбулися у Львові зіткнення, назвавши їх результатом "політичних ігор навколо невгасимий вогню народної пам'яті".

Нагадаємо, що МЗС РФ раніше висловив обурення у зв'язку з подіями у Львові і вимагає знайти і покарати винних у заворушеннях. Держдума РФ одноголосно прийняла заяву, в якій депутати висловили обурення і глибоке співчуття у зв'язку з діями "тих, хто не може змиритися з вироком історії і робить брудні провокації в дні, коли все людство віддає свій безумовний обов'язок пам'яті полеглим за мир і свободу і відзначає перемогу над абсолютним і незаперечним злом".