ua en ru

МЗС України висловив занепокоєння за фактом посилення угруповання армії РФ на східних кордонах

Міністерство закордонних справ України висловило занепокоєння за фактом посилення угрупування Збройних сил Росії на східних кордонах країни.

Міністерство закордонних справ України висловило занепокоєння за фактом посилення угрупування Збройних сил Росії на східних кордонах країни. Про це повідомляє прес-служба українського зовнішньополітичного відомства.

"Протягом останніх днів в прикордонних з Україною районах Росії спостерігається помітне збільшення концентрації живої сили і військової техніки ЗС РФ. Факт збільшення чисельності російського угруповання поблизу кордонів України 19 червня 2014 року підтвердив міністр оборони Росії С. Шойгу", - йдеться в повідомленні.

У МЗС зазначили, що проведення Росією зазначених заходів не сприяє нормалізації ситуації в Україні і реалізації мирних ініціатив Києва.

"Триваюча концентрація збройних сил РФ та їхня підвищена активність поблизу кордонів України викликає особливе занепокоєння на тлі численних підтверджених фактів поставки з суміжної території озброєння та військової техніки терористам, які діють в Донецькій і Луганській областях, включаючи бойові танки, реактивні системи залпового вогню, ПЗРК і міномети", - зазначили у відомстві.

Як розповіли в міністерстві, враховуючи викладене, Україна, у відповідності з п. 16 Віденського документа про заходи зміцнення довіри та безпеки, звернулася каналами зв'язку ОБСЄ до РФ з вимогою офіційно роз'яснити цілі, а також повідомити кількість й типи залучених до них сил і засобів.