ua en ru

МЗС України висловило протест з приводу російського "гумконвою" на Донбас

МЗС України висловило протест з приводу російського "гумконвою" на Донбас Фото: "гумконвой" для Донбасу

Російський вантаж було переміщено без офіційної згоди української сторони

Міністерство закордонних справ України висловлює протест у зв'язку з продовженням Російською Федерацією протиправної практики направлення на тимчасово окуповану територію України т.зв. "гуманітарних конвоїв". Про це повідомляє прес-служба МЗС.

"25 січня 2018 року російською стороною вкотре здійснено незаконне переміщення на територію України через російські прикордонні пункти пропуску "Донецьк" та "Матвєєв Курган" (Ростовська обл., РФ) двох колон загальною кількістю 40 автомобілів під приводом доставки так званого "гуманітарного вантажу" населенню Донецької та Луганської областей України", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що російський вантаж було переміщено без офіційної згоди української сторони та з порушенням вимог законодавства України. Вказаний конвой перетнув державний кордон через тимчасово неконтрольовані українською владою ділянки та без участі Міжнародного комітету Червоного Хреста (МКЧХ).

"МЗС України надіслало російському зовнішньополітичному відомству ноту протесту із вимогою до держави-агресора припинити вчинення протиправних дій та неухильно дотримуватися міжнародних норм та законодавства України", - зазначили у відомстві.

Нагадаємо, 25 січня 2018 року 73-я "колона" МНС Росії з "гуманітарною допомогою" для Донбасу вирушила у бік російського кордону.