ua en ru

МЗС України: У ФРН відбудеться зустріч щодо процедури звільнення з-під арешту судна Delphin з громадянами України на борту

За інформацією капітана судна Delphin, у другій половині дня 01 листопада ц.р. у м.Гамбург (ФРН) відбудеться зустріч представників компанії-оператора, власника та адміністратора процесу банкрутства, у ході якої сторони мають узгодити виплату заробітних плат членам екіпажу, процедуру звільнення судна з-під арешту та день можливого буксирування судна з порту м.Венеція, повідомляє прес-служба МЗС України.

Генеральне консульство України в Мілані підтримує постійний зв'язок з українськими громадянами-членами екіпажу німецького пасажирського лайнера Delphin, заарештованого наприкінці жовтня ц.р. у Венеції.

Відповідне рішення суду м.Венеція, за позовом екіпажу, може бути прийняте протягом наступних двох днів.

Нагадаємо, 12 жовтня судно Delphin Voyager, що слідувало за маршрутом з Венеції до Стамбула, здійснило плановий захід у грецький порт Пірей (Греція). За повідомленням посольства України в Грецькій Республіці, компанія-оператор оголосила себе банкрутом і відмовилася виконати фінансові зобов'язання щодо екіпажу судна, у складі якого перебував 171 громадянин України. Власником судна є грецька компанія Enterprises Shipping and Trading SA, а оператором - німецьке підприємство Marine Trade Consulting Gmbh.
У зв'язку з ситуацією, що склалася, посольство України в Греції одразу почало вживати заходів для забезпечення повернення українських моряків на Батьківщину. У рамках консульського забезпечення інтересів громадян України українські дипломати відвідали судно і екіпаж 15 жовтня. Членам екіпажу згаданого судна було запропоновано підписати доручення адвокату Міжнародної профспілки моряків (ITF) на представництво їх інтересів з метою стягнення заборгованості в судовому порядку і в той же день всі без винятку члени екіпажу склали довіреність на представництво адвокатом ITF своїх інтересів.
У той же день, у п'ятницю 15 жовтня, за рахунок судновласника та за сприяння українського диппредставництва чартерними рейсами були репатрійовані 100 громадян України.