ua en ru

МЗС України вимагає від РФ негайно звільнення політв'язня Балуха

МЗС України вимагає від РФ негайно звільнення політв'язня Балуха Фото: Володимир Балух (facebook.com petroporoshenko)

МЗС вимагає від РФ допустити до Балуха українських лікарів

Негайного звільнення українського активіста Володимира Балуха, котрий утримується Росією в окупованому Криму в СІЗО Сімферополя, вимагає Міністерство закордонних справ України (МЗС). Про це повідомила речник МЗС Мар'яна Беца у Twitter.

"Вимагаємо від РФ допустити до політв'язня Володимира Балуха, який голодує з 18.03, українських лікарів. Вимагаємо його негайного звільнення", - повідомила Беца.

Нагадаємо, в МЗС заявили, що Україна посилить тиск на Російську Федерацію для звільнення політв'язня Володимира Балуха, який утримується в окупованому Криму в СІЗО Сімферополя.

Раніше Уповноважений Верховної ради з прав людини Людмила Денисова звернулася до омбудсмена Росії Тетяни Москалькової з проханням посприяти у наданні медичної допомоги засудженому в окупованому Криму українському активісту Володимиру Балуху.

Зазначимо, політв'язень продовжує голодування, стан його здоров'я погіршується. Федеральна служба безпеки Росії затримала Балуха в 2016 році за активну проукраїнську позицію. Однак офіційною причиною зазначено нібито зберігання боєприпасів і тротилових шашок.