ua en ru

МЗС України вимагає припинити політичні переслідування в анексованому Криму

МЗС України вимагає припинити політичні переслідування в анексованому Криму Фото: Павло Клімкін (Віталій Носач / РБК-Україна)

У Криму засідання громадського об'єднання було перервано співробітниками російського ОМОНу

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін закликав російську владу в анексованому Криму припинити політичні переслідування та порушення прав людини. Про це Клімкін повідомив у Twitter.

"Російські окупанти увірвались на зустріч громадського об’єднання "Кримська солідарність". Це ж треба так боятися того, що кримчани допомагають один одному і підтримують сім'ї політв'язнів. Припинити порушення прав людини та політичні переслідування в окупованому Криму - вимога всього демократичного світу до РФ", - зазначив Клімкін.

Йдеться про інцидент, який трапився у Судаку, коли на зустріч громадського об’єднання "Кримська солідарність" в анексованому Росією Криму увірвалися співробітники російських спецслужб. За інформацією ЗМІ, засідання громадського об'єднання було перервано співробітниками російського ОМОНу. На засідання прибуло 15 силовиків і вони продовжували залишатися на засіданні

Як повідомив глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, силовики вимагали в учасників засідання пред'являти документи.

"Російські окупанти, які увірвалися на засідання громадського руху "Кримська солідарність", тепер вимагають пред'явлення особистих документів усіма учасниками засідання, яких близько 200 осіб: рідні політичних в’язнів, адвокати, члени регіональних і місцевих меджлісів, активісти кримськотатарського національного руху", - зазначив Чубаров.

Русские оккупанты, ворвавшиеся на заседание общественного движения "Крымская солидарность", проходящей в г. Судаке, теп...

Опубліковано Рефатом Чубаровим 27 січня 2018 р.

Нагадаємо, раніше Рефат Чубаров заґвив, що кримчани всіх національностей повинні бойкотувати вибори президента Росії, які 18 березня вперше будуть проводитись на півострові.