ua en ru

МЗС України вимагає від РФ дозволити відвідування затриманих у Криму українців

Міністерство закордонних справ України вимагає від Росії дозволити відвідування затриманих у Криму українських громадян.

Міністерство закордонних справ України вимагає від Росії дозволити відвідування затриманих у Криму українських громадян. Про це повідомляє прес-служба українського зовнішньополітичного відомства.

"Керівникові консульського відділу Посольства РФ також була вручена нота з вимогою до російської сторони негайно забезпечити, у відповідності з положеннями Консульської конвенції між Україною та Російською Федерацією та Віденської конвенції про консульські зносини 1963 року, можливість відвідування консульською посадовою особою Посольства України в РФ затриманих громадян України Олега Сєнцова, Олексія Чирнія, Геннадія Афанасьєва та Олександра Кольченко у місці тримання під вартою", - йдеться в повідомленні.

Також МЗС висловив глибоку стурбованість у зв'язку із затягуванням російськими компетентними органами виконання рішення Обонянского районного суду про видворення громадян України Юрія Яценка та Богдана Яричевського, які і надалі знаходяться в Центрі тимчасового утримання іноземних громадян в селі Авдіїва Курської області, та передано ноту з вимогою вжити всіх заходів для якнайшвидшого повернення українців на батьківщину.