ua en ru

МЗС України вимагає надати невідкладну медичну допомогу затриманому кримчанину

МЗС України вимагає надати невідкладну медичну допомогу затриманому кримчанину Фото: Мар'яна Беца (Віталій Носач, РБК-Україна)

Відомство висловлює протест Російській Федерації

Міністерство закордонних справ України висловлює протест Російській Федерації і вимагає надати невідкладну медичну допомогу затриманому кримчанину Бекіру Дегерменджі, який перебуває в реанімації у вкрай тяжкому стані. Про це сьогодні, 15 грудня, заявила речниця МЗС України Мар’яна Беца.

"Бекір Дегерменджі. Незаконно затриманий окупантом. У критичному стані. Вимагаємо надати невідкладну медичну допомогу. Висловлюємо протест Росії", - написала Беца у Twitter.

Нагадаємо, у ніч на 14 грудня з СІЗО Бекіра Дегерменджі доправили до реанімації. На даний момент він перебуває в медикаментозному сні на штучній вентиляції легень. У палату до 57-річного чоловіка не пускають ні дружину, ні адвоката.

14 грудня правозахисники України опублікували звернення до уряду Російської Федерації з приводу критичного стану здоров'я Дегерменджі і з вимогою надати йому кваліфіковану медичну допомогу.

Дегерменджі затримали 23 листопада під час обшуків. Також були затримані активісти національного руху Асан Чапух, Кязім Аметов та інші. Того дня після затримання окупантами померла активіст кримськотатарського руху Веджіє Кашка.