ua en ru

МЗС України вимагає невідкладного звільнення громадян України, затриманих у Білорусі

Українською стороною в черговий раз висловлено глибоке розчарування тим, що до цього часу затримані громадяни України перебувають під арештом і не звільнені з-під варти, повідомляє прес-служба МЗС України.

Посол Республіки Білорусь в Україні Валентин Величко 29 грудня 2010 р. був запрошений до МЗС України на зустріч з першим заступником міністра закордонних справ України Русланом Демченком.

У ході зустрічі Р.Демченко підкреслив, що подібні дії білоруської сторони не відповідають духу дружніх двосторонніх відносин України і Республіки Білорусь, наголосивши на необхідності невідкладного звільнення громадян України, оскільки подальше перебування їх під вартою шкодить двостороннім відносинам двох країн.

У свою чергу В.Величко запевнив, що негайно доведе до відома офіційного Мінська позицію української сторони.

Посольство України в Республіці Білорусь тримає на особливому контролі питання звільнення з-під варти українських громадян, підтримується постійний телефонний зв'язок із родичами затриманих українців.

Нагадаємо, 22 грудня правоохоронні органи Білорусії на 10 діб затримали громадянина України за участь у мітингу опозиції в Мінську. Про це повідомив речник Міністерства закордонних справ України Олександр Дикусаров.