ua en ru

МЗС України просить громадян утриматись від поїздок до Єгипту

Міністерство закордонних справ України звернулось до громадян з проханням, за можливістю, утриматись від поїздок до Єгипту, навіть за відносно спокійної ситуації у курортних містах Хургатда та Шарм-ель-Шейх, куди найчастіше подорожують українці. Про це в ефірі "5 каналу" повідомив речник МЗС України Олександр Дікусаров.
"Ми підтримуємо зв'язок з нашими громадянами, які перебувають в Єгипті, які знаходяться на консульському обліку. На щастя, вони знаходяться в містах Хургада та Шарм-ель-Шейх, де відносно спокійно", - розповів речник МЗС.
"Ми не рекомендуємо нашим громадянам їхати до Каїру, Олександрії та Суецу поки ситуація не нормалізується. Наше посольство, також, зв'язувалось з туристичними операторами, які зазвичай возять українських туристів до Каїру і Олександрії та просили відмовитись від таких екскурсійних поїздок. Ми б просили наших громадян звернути увагу на ситуацію в цілому в Єгипті, і не дивлячись на спокійну ситуацію в Шарм-ель-Шейху та Хургаді, за можливості уникати подорожі навіть до курортних міст", - зауважив О.Дікусаров.
Нагадаємо, влада Єгипту ухвалила рішення ввести комендантську годину на всій територіїкраїни у зв'язку з масовими заворушеннями.