ua en ru

МЗС України закликає РФ припиняти спроби ДНР і ЛНР завозити дітей-сиріт

Міністерство закордонних справ України закликає російську сторону припиняти спроби представників терористичних організацій "Донецька народна республіка" і "Луганська народна республіка" завозити на територію Росії українських дітей-сиріт.

Міністерство закордонних справ України закликає російську сторону припиняти спроби представників терористичних організацій "Донецька народна республіка" і "Луганська народна республіка" завозити на територію Росії українських дітей-сиріт. Про це йдеться у повідомленні прес-служби МЗС України.

"За наявною в МЗС інформацією, з боку представників терористичних організацій "Донецька народна республіка" і "Луганська народна республіка" не припиняються спроби незаконного вивезення дітей-сиріт, позбавлених батьківського піклування, в Російську Федерацію... В цьому контексті Україна офіційно звернулася до російської сторони прийняти всі можливі заходи, у відповідності з міжнародними зобов'язаннями РФ у сфері забезпечення прав дитини, зокрема, статтями 11 і 35 Конвенції ООН про права дитини, щоб запобігти реалізації злочинних планів представників терористичних угруповань, які діють на сході України", - наголошується у повідомленні.

За даними МЗС, погрожуючи зброєю, терористи вимагають від керівників шкіл-інтернатів оформлення згідно із законодавством України повного пакета документів, необхідних для виїзду дітей за кордон.

"Виходячи з попереднього досвіду розвитку подібних ситуацій, існує велика ймовірність нових спроб незаконного переміщення дітей через українсько-російський кордон", - зазначає МЗС.