ua en ru

МЗС України закликав світ не визнавати вибори депутатів Держдуми РФ у Криму

МЗС України закликав світ не визнавати вибори депутатів Держдуми РФ у Криму Фото: МЗС України

Вибори в Криму є черговою спробою РФ поширити своє національне законодавство на територію України

Міністерство закордонних справ (МЗС) України закликала всі держави і міжнародні організації не визнавати вибори депутатів Державної думи РФ у аннексированном Криму. Про це йдеться в повідомленні прес-служби міністерства.

"МЗС України закликає всі держави, міжнародні організації і спеціалізовані установи не визнавати будь-які псевдоизбирательные процеси, які відбуваються на тимчасово окупованих територіях Автономної Республіки Крим і р. Севастополь і утриматися від будь-яких кроків, наприклад, прийняття рішень про направлення спостерігачів, що може розглядатися як привід для легітимізації незаконних виборів", - йдеться в повідомленні.

У відомстві також заявили, що вибори в Криму є черговою спробою Росії поширити своє національне законодавство на територію суверенної України.

Нагадаємо, лідер кримсько-татарського народу Рефат Чубаров і уповноважений Президента України у справах кримських татар Мустафа Джемілєв повідомили, що Меджліс і ряд інших організацій прийняли рішення про блокування адміністративної межі з територією Криму.