ua en ru

МЗС України попереджає про можливі провокації в Криму

МЗС України попереджає про можливі провокації в Криму Фото: МЗС допускає провокації в Криму на виборах президента РФ (фото з відкритих джерел)

Росія може влаштувати провокації під час виборів, які збігаються з річницею анексії півострова

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін зазначає, що Росія може вдатися до військових провокацій під час підготовки до виборів президента Російської Федерації в окупованому Криму, які пройдуть в чергову річницю окупації півострова 18 березня. Про це він сказав на спільній прес-конференції з міністром закордонних справ Німеччини Зігмар Габріель, передає кореспондент РБК-Україна.

"По-перше, Росія перенесла дату цих виборів на річницю того нелегального референдуму, який відбувся на території Криму. Це само по собі є не просто провокацією, а свідомим кроком", - заявив Клімкін.

На його думку, спроба організувати ці вибори на території окупованого Криму робить ці "вибори" дуже сумнівними з точки зору їх легітимності.

Крім того, зазначив глава МЗС України, враховуючи політичну ситуацію в самій Росії, України цілком припускає, що РФ вдасться до будь-яких способів, щоб очорнити українську владу, аж до військових, мілітарних та інших видів провокацій, і Україна до цього готова.

Нагадаємо, раніше Клімкін заявив, що ситуація на Донбасі залишається напруженою.