ua en ru

МЗС України вимагатиме від РФ повернення моряка, затриманого після інциденту в Азовському морі

Міністерство закордонних справ України (МЗС) буде вимагати від російського керівництва повернення українського моряка Олександра Федоровича додому. Про це на брифінгу заявив директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сьогодні та вчора в місто Єйськ прибув консульський представник України Генкосульства України в Ростові-на-Дону для проведення чергових зустрічей з паном Федоровичем, його адвокатом. Планується надання чергової матеріальної допомоги для оплати його проживання в Єйську. Наше консульство отримало офіційну інформацію про відмову в задоволенні прохання нашого консула про зміну запобіжного заходу, а саме взяття Федоровича на поруки", - заявив він.

Він додав, що справа продовжує перебувати "на дослідуванні комітету ФСБ, вона не передана в суд. Ми плануємо знову підняти питання про повернення Федоровича в Україну під час таких контактів з російським керівництвом у найближчі дні".

Нагадаємо, 17 липня 2013 р. четверо рибалок із Донецької області загинули в результаті зіткнення з російським прикордонним катером в Азовському морі. Олександр Федорович, який вижив, зараз перебуває в Росії під слідством. 24 вересня Генеральна прокуратура України звернулася до Генеральної прокуратури Російської Федерації про можливості передачі розслідування справи Федоровича українським правоохоронцям.