ua en ru

ГПУ просить Росію передати справу українського моряка для розслідування в Україні

Генеральна прокуратура України звернулася до Генеральної прокуратури Російської Федерації щодо можливості передачі розслідування справи українського моряка Олександра Федоровича, що вижив після інциденту в Азовському морі, українським правоохоронцям. Про це повідомила прес-служба ГПУ.

"ГПУ наголошує на необхідності проведення спільного об'єктивного і всебічного розслідування всіх обставин інциденту", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, українська сторона звернулася з проханням вирішити питання про можливість повернення Федоровича в Україну, обравши йому запобіжний захід, не пов'язаний з обмеженням свободи пересування.

Крім того, ГПУ також звернулася до прокуратури РФ відносно можливості передачі кримінального провадження щодо Федоровича для його подальшого розслідування правоохоронними органами на території України (відповідно до положень Конвенції про правову допомогу та правові відносини у цивільних, сімейних і кримінальних справах від 22 січня 1993 р.)

Як повідомлялося раніше, прокуратура Росії відправила на дорозслідування інцидент з українським рибалкою в Азовському морі.

Нагадаємо, 17 липня 2013 р. четверо рибалок з Донецької області загинули внаслідок зіткнення з російським прикордонним катером в Азовському морі. Олександр Федорович, який вижив, зараз знаходиться в Росії під слідством.