ua en ru

В МЗС України підтвердили арешт українських моряків в Іспанії

В МЗС України підтвердили арешт українських моряків в Іспанії Фото: МЗС України підтвердив арешт українських моряків в Іспанії

Консульство України в Малазі перевіряє, чи є 11 заарештованих громадянами України

Посольство України в Іспанії підтвердило інформацію про арешт українських моряків. Про це заявила прес-секретар департаменту консульської служби МЗС України Ореста Старак, повідомляє "Радіо Свобода".

"23 вересня у рамках спецоперації, яка була проведена Цивільною гвардією Іспанії, було затримано судно Marti N. і члени екіпажу цього судна, серед яких були громадяни України. Екіпаж був звинувачений у перевезенні наркотиків. За інформацією, наявною у нашому диппредставництві, судно було доставлене до порту Альмерія, наші співвітчизники були взяті під варту і зараз утримуються у цьому місті", - повідомила Старак.

За її словами, консульства України в Малазі перевіряє, чи є 11 заарештованих є громадянами України, і їх особисті дані, і намагається з'ясувати, які звинувачення висуває іспанська сторона.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українських моряків, членів екіпажу вантажного судна Marti N., під прапором Панами вийшло 23 вересня з іспанського порту Альмерія в напрямку Лівії, заарештували за підозрою у перевезенні наркотиків.