ua en ru

МЗС України відзначає необхідність якнайшвидшого встановлення контакту між учасниками переговорів на Донбасі

Українська сторона наголошує на необхідності якнайшвидшого встановлення контакту між учасниками переговорів по врегулюванню ситуації на сході країни.

Українська сторона наголошує на необхідності якнайшвидшого встановлення контакту між учасниками переговорів по врегулюванню ситуації на сході країни. Про це на брифінгу заявив директор департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ України Євген Перебийніс, передає кореспондент РБК-Україна.

"Виходячи з розуміння, що відновлення стабільного миру та безпеки на сході України не можливо без створення зазначених в українській загальній декларації ключових умов, що українська сторона підтримує необхідність якнайшвидшого встановлення контакту з усіма залученими в процеси на сході України", - зазначив Перебийніс.

За його словами, загальною метою контактної групи повинно бути обговорення рамок реалізації мирного плану Президента України Петра Порошенка, як ефективного механізму врегулювання, зокрема, визначення і узгодження чітких параметрів встановлення двостороннього режиму припинення вогню.