ua en ru

МЗС України: нормалізація ситуації в країні залежить від готовності РФ припинити підтримку сепаратистів

Нормалізація ситуації в Україні залежить від готовності Російської Федерації (РФ) припинити підтримку сепаратистів на сході.

Нормалізація ситуації в Україні залежить від готовності Російської Федерації (РФ) припинити підтримку сепаратистів на сході. Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ України (МЗС).

"Загальна стабілізація ситуації залежить від готовності російської сторони припинити підтримку терористів і сприяти реалізації мирного врегулювання в окремих районах сходу країни", - йдеться в повідомленні.

У той же час, коментуючи пікет під російським посольством у Києві ввечері 14 червня, в українському зовнішньополітичному відомстві зазначили, що "обурення протестувальників... було використано для спроб провокаційних дій, які не відповідають усталеним нормам дипломатичних зносин та захисту дипломатичних установ".

Нагадаємо, вчора мітингувальники закидали посольство РФ у Києві камінням та димовими шашками. Пікет відбувся у зв'язку зі збитим літаком ІЛ-76 Збройних Сил України. Пізніше, для стабілізації ситуації під посольство прибутку глава МВС України Арсен Аваков і голова Мзс Андрій Дещиця.