ua en ru

МЗС України негативно оцінює кампанію в ЗМІ Британії з дискредитації України напередодні Євро-2012

МЗС України негативно оцінює кампанію в ЗМІ Британії з дискредитації України напередодні Євро-2012. Про це на брифінгу в МЗС України заявив директор департаменту МЗС України з інформаційної політики Олег Волошин, передає кореспондент РБК-Україна.

"МЗС України схвильовано кампанією, яка розгорнута в окремих ЗМІ Британії, по дискредитації України. А саме, поширюється інформація про те, що в Україні є загроза расизму", - заявив він.

Волошин підкреслив, що "Україна один з лідерів серед країн по боротьбі з расизмом, ксенофобією, антисемітизмом. Поширення інформації в британських ЗМІ окремими громадськими представниками - це просто неприпустимо".

Він повідомив, що МЗС України буде проводити роботу, щоб виключити подібні інформаційні повідомлення: "Український народ надзвичайно толерантний. Ми впевнені, що Євро-2012 буде проходити в умовах абсолютної толерантності".

Нагадаємо, раніше правозахисна організація Amnesty International у своєму повідомленні застерегла англійських фанатів, які збираються на Євро-2012 в Україну, остерігатися расизму та міліції.