ua en ru

МЗС України наполягає на зустрічі із затриманим в Криму українським режисером

Міністерство закордонних справ України направило Федеральній службі безпеки Росії запит, в якому просить дозволити зустріч із затриманим в Криму режисером Олегом Сенцовым.

Міністерство закордонних справ України направило Федеральній службі безпеки Росії запит, в якому просить дозволити зустріч із затриманим в Криму режисером Олегом Сенцовым. Про це в ході брифінгу заявив директор департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ України Євген Перебийніс, передає кореспондент РБК-Україна.

"Українським консульським відділом посольства в Росії направлені запити в ФСБ з приводу дозволу зустрічі із затриманими українцями. Відповіді на цей запит все ще немає, точно також як і чіткої відповіді, де вони утримуються", - заявив Перебийніс.

За його словами, у вівторок український МЗС отримав ноту від РФ, в якій дуже коротко інформується про те, які статті затриманим інкримінується. Зокрема, Олега Сенцова підозрюють в організації терористичної діяльності, підготовці злочинів і незаконному придбанні та носінні зброї.

Нагадаємо, 15 травня 2014 р. стало відомо, що російські спецслужби затримали в Криму українського режисера Олега Сенцова.