ua en ru

МЗС України направило до Єгипту двох дипломатів для допомоги консульствам

Міністерство закордонних справ (МЗС) України за дорученням міністра Костянтина Грищенко направило до Єгипту двох дипломатів для допомоги українським дипломатичним представництвам. Про це повідомив директор департаменту консульської служби МЗС Андрій Олефір, передає кореспондент РБК-Україна.
"МЗС прийняв рішення, міністр ухвалив рішення про направлення на допомогу нашим дипломатам у Єгипті додатково двох чоловік, які мають дуже великий досвід роботи саме в арабських країнах, вони вільно володіють арабською мовою і один з цих співробітників є моїм заступником, який працював у тому регіоні", - заявив А.Олефір.
За його словами, таким чином, здійснюється підтримка контакту по мобільному зв'язку і додатково контролюється стан справ в Єгипті.
У свою чергу прес-секретар МЗС Олександр Дікусаров повідомив, що факт відправки українських літаків в Єгипет "ще не є свідченням того, що вони повністю заповнені туристами, і що туристи продовжують туди їхати". У той же час, він відзначив, що "близько 80% громадян України, які перебувають в Єгипті з туристичною метою, мають повернутися в Україну планово найближчим часом. Літаки дійсно летять у Єгипет... Але це нормальна ситуація, коли літак летить порожній і забирає українських громадян звідти. Звідти вони повертаються практично повними".
Також, за його словами, МЗС України провело з туроператорами дуже ефективну роботу, внаслідок чого на сьогоднішній день можна стверджувати, що якщо зараз туристи і відправляються в Єгипет, "то це одиниці, і це досить відчайдушні люди, які не дивлячись на наш заклик не їхати туди, все-таки вирішують з урахуванням куплених путівок ризикнути життям і здоров'ям, і поїхати в Єгипет. Ми не можемо це заборонити, але певні заходи приймаються на рівні туроператорів".
У той же час О.Дікусаров підкреслив, що на даний момент рейси з України до Єгипту не відміняються і літають згідно з розкладом.