ua en ru

МЗС України сподівається, що комюніке G7 змусить РФ припинити втручання у справи України

Міністерство закордонних справ України сподівається, що комюніке країн "Великої сімки" щодо ситуації в Україні, прийнята 4 червня, змусить Російську Федерацію припинити втручання у внутрішні справи української держави.

Міністерство закордонних справ України сподівається, що комюніке країн "Великої сімки" щодо ситуації в Україні, прийнята 4 червня, змусить Російську Федерацію припинити втручання у внутрішні справи української держави. Про це йдеться в повідомленні прес-служби МЗС України.

"Вітаємо прийняте за результатами саміту спільне комюніке... Сподіваємося, що підтверджена "Великою сімкою" прихильність до територіальної цілісності і суверенітету нашої держави, невизнання анексії АР Крим, а також виражена готовність посилити санкції проти Росії і її керівництва змусять Кремль припинити практику брутального втручання у внутрішні справи суверенної держави і поважати загальноприйняті правила міжнародної поведінки", - йдеться в повідомленні.

МЗС України зазначає, що важлива також позиція держав G7 з питань енергетичної безпеки України і врегулювання газових суперечок з Росією. "Переконані, що тільки спільними міжнародними зусиллями можна ефективно протистояти монопольної і політично мотивованої ціні на енергоресурси", - додали в прес-службі.

Нагадаємо, 4 червня країни "Великої сімки" (Великобританія, Німеччина, Італія, Канада, США, Франція і Японія) висловили готовність посилити санкції відносно Росії у разі подальшої ескалації конфлікту з Україною.