ua en ru

МЗС України виключає заміну Кучми на Медведчука в переговорах контактної групи

МЗС України виключає заміну Кучми на Медведчука в переговорах контактної групи

Міністерство закордонних справ України відкидає заміну Леоніда Кучми на Віктора Медведчука в переговорах контактної групи. Про це сьогодні під час брифінгу повідомив спікер Мзс Євген Перебийніс, передає кореспондент РБК-Україна.

"Мені не відомо про цих переговорах. Очевидно, якщо таке й сталося, то мова йшла про ту роботу, яка проводиться по звільненню заручників. А що стосується тристоронньої контактної групи, то офіційним представником України є екс-Президент Леонід Кучма, і ніяких засідань тристоронньої контактної групи в тому форматі зустрічі, де присутні представники незаконних збройних формувань ДНР і ЛНР, протягом останніх днів не відбувалося",- заявив Перебийніс.

Перебийніс також підкреслив необхідність зустрічі учасників тристоронньої контактної групи з участю представників сторін, які підписували Мінські домовленості.

"Тристороння контактна група в цьому форматі повинна невідкладно зібратися для того, щоб вирішити всі нагальні питання, які сьогодні є. У цій зустрічі повинні взяти участь всі підписанти Мінських домовленостей", - додав спікер.

Нагадаємо, лідери ЛНР і ДНР відмовилися від подальшої участі в "мінських зустрічах".