ua en ru

МЗС України та ТПП України підписали угоду про співробітництво

У приміщенні Дипломатичної академії при МЗС України 14 листопада 2013 р. міністр закордонних справ України Леонід Кожара провів зустріч з керівництвом Торгово-промислової палати (ТПП) України та регіональних ТПП. За результатами зустрічі було підписано угоду про співробітництво, яка визначає конкретні шляхи подальшої співпраці, повідомляє прес-служба МЗС.

У своєму виступі міністр відзначив конструктивне співробітництво між МЗС та Торгово-промисловою палатою України - одним з найбільш авторитетних об'єднань українських підприємців, зокрема, щодо сприяння просуванню інтересів українського бізнесу за кордоном.

В контексті заходів, які здійснюються міністерством на виконання визначених Президентом та урядом України завдань щодо реалізації державної зовнішньоекономічної політики, Кожара наголосив на необхідності налагодження більш дієвої взаємодії між МЗС, економічними відділами зовнішньодипломатичних установ та членами палати, у т.ч. її представниками за кордоном.

Під час зустрічі було обговорено конкретні шляхи сприяння вітчизняним товаровиробникам у їх закріпленні на традиційних та виході на нові закордонні ринки, зокрема, шляхом активного залучення до роботи створеної при МЗС Ради експортерів та інвесторів.

Окрему увагу було приділено питанням адаптації вітчизняних підприємств до умов роботи на ринках країн-членів Євросоюзу після підписання угоди про асоціацію з ЄС, яка передбачає створення поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі.