ua en ru

МЗС України: Гризлов приїхав не на двосторонні переговори

МЗС України: Гризлов приїхав не на двосторонні переговори Фото: Олексій Макєєв

Борис Гризлов прибув в Україну

Представник Росії Борис Гризлов у Тристоронній контактній групі прибув в Україну не на двосторонні переговори. Про це заявив директор департаменту політики та комунікацій Міністерства закордонних справ України Олексій Макєєв в ефірі "5 каналу".

"Він приїхав не як представник Російської Федерації на двосторонні переговори, він приїхав як частина цього тристороннього формату, який є важливим механізмом для врегулювання ситуації на Донбасі. Відповідно, цей візит ми розцінюємо виключно як його участь у Тристоронній контактній групі", - сказав Макєєв.

Також Макєєв висловив упевненість в тому, що участь високопоставленого представника РФ в Тристоронній контактній групі буде означати, що російська сторона почне виконувати умови Мінських домовленостей.

Раніше повідомлялося, що 26 грудня постійний член Ради Безпеки Російської Федерації Борис Гризлов був призначений повноважним представником РФ в контактній групі по врегулюванню ситуації в Україні.

Нагадаємо, представник України в тристоронній контактній групі Леонід Кучма сьогодні, 11 січня, провів зустріч з новим представником Росії в групі Борисом Гризловим.