ua en ru

МЗС України буде домагатися відбуття покарання засуджених у Венесуелі українських моряків в Україні

МЗС України буде домагатися відбуття покарання засуджених у Венесуелі українських моряків на території України. Про це сьогодні на брифінгу заявив директор департаменту інформаційної політики МЗС України Олег Волошин, передає кореспондент РБК-Україна.

"Під час візиту 10 вересня міністра закордонних справ Венесуели в України ми будемо обговорювати можливість відбуття покарання наших громадян в Україні, якщо у них буде таке бажання. В іншому випадку, ми намагатимемося забезпечити для них якомога зручні умови у в'язниці Венесуели", - сказав О.Волошин.
Він також повідомив, що в рамках переговорів буде ставитися питання про скорочення терміну ув'язнення українських моряків до двох років. "В окремих країнах є практика скорочення строку покарання до третини від призначеного судом", - сказав він.
О.Волошин додав, що якщо українській стороні вдасться цього досягти, то громадяни України перебуватимуть у в'язниці Венесуели лише два роки.

Нагадаємо, у Венесуелі 9 українських моряків засуджено до 9 років тюремного ув'язнення за перевезення наркотиків. Згідно з інформацією МЗС України, вирішення суду було озвучене в п'ятницю, 13 серпня. Згідно з місцевими законами, вирок набуде чинності через 10 днів. Тоді українців конвоюють в одну колонію на острів Маргаріта в Карибському морі.