ua en ru

МЗС України: заворушення в Донецьку були цілеспрямовано спровоковані громадянами РФ

Міністерство закордонних справ України (МЗС) обурена заявою Міністерства закордонних справ Росії щодо перекладання провини за заворушення в Донецьку 13 березня на українську владу.

Міністерство закордонних справ України (МЗС) обурена заявою Міністерства закордонних справ Росії щодо перекладання провини за заворушення в Донецьку 13 березня на українську владу. Про це заявив директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс на брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

"Вражає своїм цинізмом і безвідповідальністю сьогоднішню заяву МЗС Росії, в якій російська сторона брутальним способом намагається перекласти відповідальність за трагедію на українську владу", - заявив Перебийніс.

За його словами очевидно, що провокація була спланована і має прямий зв'язок з цілеспрямованими деструктивними діями окремих громадян РФ і деяких російських громадських організацій, представники яких знаходяться в Україні з метою дестабілізації обстановки та ескалації напруги в Україні.

"Ми в черговий раз закликаємо Російську Федерацію припинити ескалацію напруги в Україні, припинити цей безлад, повернутися в міжнародне правове русло, перш за все, чітко дотримуватися вимог п. 7 ст. 2 Статуту ООН",- заявив Перебийніс.